Make your own free website on Tripod.com
Ella  Marianne  Hirvonen

Valokuvia

 Ella 6 v. kertoo itse:
Itsestään Mulla on pitkät hiukset, mutta ei tosi pitkät ja niissä on kultaraitoja. Minä en kiusaa Pyryä. Oikeesti mää menen heti nukkuun kun mua pyydetään. Mua ei voi kukaan määrätä.
Perheestään Meidän perhe on isi, äiti, Ella, Pyry ja Tino. Isi on joskus vähän kiusankappale, kun se ei anna meidän pelata tietokoneella. Isi on mukava kun se pelaa meidän kanssa korttipeliä ja laulaa 'Suutari ja pikkupojat'-laulua. Ukkikin laulaa sitä joskus jos mää pyydän. Pyry aina haluaa että sille lauletaan silmälasikäärmelaulua. Tino on meidän vauva, se kääntyy aina mahalleen ja nauraa toisille. Äiti on Tinon hoitaja, ja joskus se tekee niinkuin hattivatti ja joskus se on ollut kasvihuoneessa töissä.
Kodistaan Mulle tulee yks oma koti sitten isona. Nyt mun kotona on kaikkia meidän leluja ja tavaroita. Meidän koti on vähän Suomessa ja vähän Uudessa-Seelannissa, mutta kuitenkin kaikki tavarat on pakattu. 
Harrastuksistaan Mää harrastan vauvan hoitamista ja englannin puhumista. Sitten osaan hiihtää ja pelata pelejä ja joskus haluan käydä uimahallissa. Kolme kertaa oon ollut hevosen selässä. Kaikkein eniten harrastan leikkimistä. Joskus mulla on mukavaa kun mää haluaisin olla yksin ja avata lahjapaketteja.
Tärkeistä asioista Mun lempieläimiä on kissat. Tahvo on paras kissa, kun se on mummin ja ukin luona aina kun me mennään sinne. Muita kissoja tunnen ainakin Tassun ja sitten sen Nynnyn. Uudessa-Seelannissa on villikissojakin, mutta yks joka ei oo villikissa, koska sillä on panta, tykkää musta ja tulee aina mun perässä meidän pihalle. 
Ystävistään Mulla on eri talossa kavereita. Mulla on esimerkiksi Ville, ja Saara on ollut mun paras kaveri, mutta nyt se on ollut eri päiväkodissa eikä me enää tunneta. Nyt mun paras kaveri ei oo Pyry vaan Cia-Sofia, siksi kun se on niin mukava ja se antaa meidän leikkiä sen leluillakin. Uuden-Seelannin kavereita mulla on paljon, ainakin Tegan, se on kaikista paras vaikka se on niin pieni. Sitten Teganin isosisko 'Biisami', mutta kun se kysyi siltä pikkuveliltä: Do you like Ella?, niin se sano: No. Ja se yks tummatukkanen iso tyttö, joka asuu sinikattosessa talossa, se hymyilee mulle koko ajan. Suomessa uusia kavereita meidän uudessa kotona on ihan naapurissa ja meidän luokallakin.
Aikuisista Aikuiset on isompia. Tyttöaikuisia sanotaan naisiksi. Minäkin oon jo aikuinen. Aikuiset tekee ruokaa, siivoaa enemmän kuin lapset, ne voi ostaa kaupasta lapsille yllätyksiä ja osaa ohjata autoa.
Uudesta-Seelannista  Uuteen-Seelantiin täytyy mennä lentokoneella ja siellä autoissa on ratti väärällä puolella. Meidän autoa ei voi viedä Uuteen-Seelantiin kun se ei mahdu lentokoneeseen. Siellä ihmiset puhuu englantia, minä en osaa paljon englantia paitsi värejä ja numeroita ja cat ja dog ja muitakiin eläimiä. Kumma kun siellä on joulu kesällä eikä oo lunta eikä joulupukkikaan käy siellä, pudottaa vaan lahjat pihalle kun lentää siitä yli. Ja siellä on paljon lampaita ja vuoria.
Uuden-Seelannin Koulusta Sinne pitää mennä aamulla, eikä koskaan saa mennä jos ei oo isi tai äiti viemässä. Pitää muistaa olla hattu ja aurinkorasva mukana. Ja eväät, mulla on aina banaani ja leipää, koska mää oon aina sanonu, että mulla pitää olla just niitä. Sitten siellä on muita lapsia. Ne tulee aina koulubussilla, mutta mun täytyy kävellä, kun meidän koti näkyy koulun pihalta. Siellä syödään eväät ulkona, ja saa käydä rimpuilemassa niillä telineillä. Siellä on oma uima-allas ulkona, siinä on vihree katto.
Vitsin ! -Mikä on vihreä savupiipussa? 
-Homehtunut joulupukki
Ella on jo iso tyttö:       Kuudessa vuodessa Ella on kasvanut 17,1 kg ja 71,5 cm.