Make your own free website on Tripod.com
 

AUCKLAND

Auckland on suuuuri kaupunki näin 'maalaisen' silmin. Pelkkä vilkaisu turistikarttaan saa nielaisemaan... Ja kummasti me vaan ollaan navigoitu autolla kaupungin laidalta toiselle. Ihan ydinkeskustaan ei olla kuitenkaan uskaltauduttu.

Päätettiin aloittaa loma mukavasti ja heti ensimmäisenä päivänä vietiin lapset huvipuistoon. Rainbow's End mainostaa olevansa New Zealand's largest and friendliest theme park. Oli kuitenkin paljon esim. Särkänniemeä pienempi. Ihmisiä ei ollut tungokseen asti. Aluksi mentiin Cadbury land castleen, jossa on laitteita enimmäkseen alle viisivuotiaille. Ella ja Pyrykin pääsi Tinon mukana hurvittelemaan muutamiin härveleihin. Lapset halusivat mennä tukkijoelle kastumaan, ja Pyry jopa vuoristorataan. Mieli kuitenkin muuttui kun näki radan toiminnassa, joten isi kävi yksin testaamassa silmukat. Vielä pari vempainta kahlattiin läpi ja oltiin jo lähdössä pois, kun lapset bongasivat minigolfin. Päätettiin pitää tämän viikon liikuntatunti. Ella ja Pyry tykästyivät hommaan ja jaksoivat pelata koko 18-reikäisen radan läpi ilman vikinöitä.

Päivän päätteksi ajeltiin kaupungin toiselle laidalle Kelly Tarlton's Antartic Encounter & Underwater Worldiin. Etukäteen tiedettiin siellä olevan pingviinejä ja haita. Ja niinpä siellä olikin. Ensin hypättiin vaunun kyytiin ja körryyteltiin Antarktiksen halki. Siellä 'pinggiinit' sukeltelivat altaassa kuin sukkulat. Toiset pinkkarit tallustelivat jäätiköllä ja heiluttelivat siipiään. Kun vaunukyyti loppui, matka jatkui veden alle. Kaksi miljoonan litran akvaariota sisältää aika vinhan valikoiman vedeneläviä. Akvaarioiden alla on pleksitunneli jota pitkin voi kulkea ja katsella merielämää. Hieno näky kun hait ja jättiläisrauskut uivat pään ylitse. Mahtava paikka, mutta ehkä me oltiin jo vähän liian väsyneitä...

Yön yli nukuttuamme virtaa oli jo sen verran, että suunnistettiin kohti Auckland Zoota. Ensin nähtiin tuatara ja käytiin pimeässä kiwitalossa. Sitten käytiin Afrikassa näkemässä kaikenlaisia otuksia. Tarjolla oli vielä Uudenseelannin lintuja, Galapagossaarten jättiläiskilpikonnia, alligaattoreita, lepakoita jne jne... Lapset tykkäs kovasti, Pyry halusi nähdä kaikki eläimet, ei me ehkä kuitenkaan ihan joka kolkkaa kierretty...


 

Ei sitä parissa päivässä tällaista miljoonakaupunkia pysty kahlaamaan läpi. Välimatkat on niin pitkiä, koska kaikki asuu omakotitaloissa keskellä kaupunkia. Ihan keskustassa näkyi muutama kerrostalo, mutta asuukohan niissä ketään. SkyTowerkin nähtiin matkan päästä, oli niin pilvistä, ettei olisi sielläkään kannattanut käydä, näkyvyys ei liene hyvä.